lite tokig lite lat.

Alltså ibland är man antingen bara lat eller så strejkar hjärnan på ett sätt som irriterar mig nåt otroligt. Oavsett om jag inte hållt på med annat på min lediga tid än att fixa och trixa till allt som ska göras i och med renoveringen så känns det denna morgon som det aldrig tar slut. Så med den rätt negativa tanken i skallen får jag inget gjort. Stirrar på min 6 ggr sorterade klädhög, vandrar till min klädkammare och lyfter inte ett plagg, bara går, suckar och försöker hitta nåt roligare att göra. Jävla undvikande beteende jag har för mig helt klart.
Igår var raka motsatsen dock. Lyckades täta alla dörrar och dom fönster som behövdes, samt tvätta alla fönster i lägenheten vilket ändå är 8 stycken. Men idag blev det totalt raka motsatsen, inte fått nåt gjort alls. Tror och hoppas på att 2 burn en gigantisk smörgås och en dusch ska fixa latheten.
Egentligen handlar det nog bara om en sorts ivrighet att få saker klara, jag vill göra allt samtidigt och se resultatet fort fort men saker sker inte med en fingerknäppning och det sätter en frustration som mynnar ut i att inget blir gjort alls istället. Så med den lilla insikten i mitt beteende ska jag göra det enkelt för mig själv och endast i dag bara fokusera på att sovrummet ska bli färdigt. inget annat. punkt.
Inre strider om lyxproblem är rätt komiska hur som helst.. kanske man ger intrycket av komplett galenskap när man vandrar fram och tillbaka och mumlar för sig själv, men min värld är rätt färggrann och underbar lika många gånger som den stormar till och blåser upp.
Och det är livskvalite hur man än formulerar det.

Viva galenskapen...Guldkorn

Jag har en massa ställen jag etablerat mig i. Har mina vattenhål i stan, har min silversmed, min musikkontakt, min klädaffär.. alla dessa ställen där jag gått tillräckligt för att kunna få en liten inblick före andra vad som är nytt och även en del saker som läggs undan åt mig innan dom hamnar ute i affärena.
Har mina favorit bartenders runt city där dom vet vad jag dricker och alttid hälsar mig varmt välkommen. Så har jag då även min egna lilla mack. Det är verkligen där det märks att jag drar mig till samma ställen för att handla väldigt ofta. Dom vet vad jag röker, dricker, äter när tungan vill ha söta saker.
Idag var verkligen ingen skillnad.. bara ännu mer kärlek. Kliver in runt 12, plockar min burn från läskkylen, plockar en gigantisk kanelbulle och drar mig till disken. Hjärtliga hälsningar och lite småprat. Sen helt plötsligt fick man gå bakom disk, blir inledd till deras lunchutrymme och får ett fat hemlagad kycklingröra med ris. Så där sitter man bjuds på mat dricker sin energidricka som om man var på besök hemma hos någon... Detta gör mig alltid så full av skratt många gånger. Har haft folk som ringt mig när jag stått på baksidan och rökt med personalen eller suttit och druckit kaffe i lunchutrymmet och när jag svarar att jag ringer tillbaka trax, ska bara röka klart med min mackpersonal blir alltid reaktionen att jag är så knäpp. Kanske är det så.. men jag trivs med det. Underbara folk som finns på alla mina etablerade ställen, särskilt min kära mack.
Så här står man nu, sandpapprar elementet så det kan målas om, mätt och nöjd med en mage full av kycklinggyta.

Life is good. Alla dessa små guldkorn man ler av kan göra en hel dag regnbågsfärgad även när det är lika grått som blött ute.
Snurrigt värre

Verkligen söndag idag. Varit borta i tankar sen jag vaknade och litegrann fått känslan av att inte riktigt vara här. Flummigt? mm lite, försöker hårt att hitta fokus, har för mycket att ordna idag för att gå och drömma. Närmar mig slutfasen i renoveringsyran och det börjar verkligen ta bra form. Ska återkomam med bilder så fort jag listat ut vilken kartong innehöll teknik stuffs.
Gråa söndag.. För lite färg ute. Får lägga mig i soffan och titta tecknat en stund tror jag så ögonen får se annat än svart vitt. Tyvärr inte mycket mer jag kan göra heller. Jävla fotled känns överansträngd efter gårdagens 12 timmars fixpass här hemma. Om det är något jag är dålig på är det att bara sitta still. Fothelvetet får läka fort.

Söndag och helt väck. Kom klara tankar och stenhård fokus.

Blir nog till att halta upp till macken och införskaffa ett par Burn och hoppas att det bara är det som saknas.


Halt filmtips.

Gillade du paranormal activity? fick den dig att sova med en extra kudde och ett baseball trä under kudden? jag rekomenderar då starkt att du ser Fourth kind. Rätt fuckin galen liknande rulle som fick till och med big bad wolf Alex att hoppa till mer än en gång.ice ice baby

Jupp så kan det gå.. jävla bambi man är. Rätt skoj att när man faktiskt inte dricker lyckas hålla balansen lika bra som som en enhjuling på en båt i storm. Jupp så är det nu att jag slant ordentligt. Swooosh och så var vi en fotled fattigare. Studsar runt och lyfter saker på ett ben är inte helt ok. Men men, inte mycket att tjura för, det gör ont och är irriterande, förhoppningsvis är inte min gamla skada för uppriven och det läker fort. Ingen tid att halta omkring alls.

För övrigt så är sluta röka fan nästan omöjligt. syndade en del i helgen på jobbet, men ska jobba hårt på att hålla vardagarna rökfria i alla fall.

Stort grattis till Jay btw, 25 starka år fyllda. Happy birthday wifey!torsdagsdravel

Det är nåt lustigt som pågår med tid för tillfället. Har lagt på 1-2 timmar i 4 dagar till all tid jag behövt passa. Nu lät det där kanske kryptiskt, det jag menar är att jag tittar på klockan snabbt och är sen säker på att den är 1 eller 2 timmar mer än vad den är. Sen när jag nogrannare ser efter och nästan börjar undra hur friskhetsgraden i huvudet står och inser att jag fått 1-2 timmar bonus helt plötsligt blir jag ju glad... förvirrad men glad.
Problemet med detta är att jag verkligen är 100% säker på tiden när jag väl ser efter första gången, problemet är oxå att man kan inte vara för tidig jämt och ständigt.
Nån spelar den spratten på min hjärna.

Jag är en teknologisk arvstagare?
I alla fall verkar det så. Det enda jag inköper nytt är i princip mp3 spelare. Inte köpt en ny mobiltelefon sen -98, aldrig köpt en tv och mikro äger jag ingen. Idag fick jag en "ny" tv. Jag ser inte på tv.. bryr mig enormt lite vad som visas där föruom ett å annat nyhetsprogram eller lite väder. Men när man ska få en sambo får man tänka lite på andra parten oxå.
Sen var det mobiltelefoner... gahhh... Var på en fest häromdagen där varenda liten kotte måste haft en iphone. Själv rockar jag min ärvda samsung som jag fick av emelie förra sommaren och den sviker mig inte. Den gör inte mycket mer än tar väldigt lite plats, ringer och skickar ett å annat sms. Jag blir i alla fall lite nyfiken på hur det skulle vara att rocka en sprillans ny telefon.. eller ha en sån där platt sak till tv.
Om inte annat sparar jag i alla fall pengar...

och apropå spara pengar...
Rökt 2 cigg sen i söndags... kan va masterbitch of the universe, men jag gör det snart med rena fina lungor.
kom sol kom värme

Vilken dag! Så fort solen tittar fram blir jag som ett barn antagligen blir på julafton. Fuckin love it. Till och med snön är ok när solen får den att gnistra och det är som om varje håll du tittar åt är en bild från ett vykort. Tror jag skulle uppskatta snö nästan om det var sol så gott som varje dag.
I morse lekte jag snickare igen, finns nu högst ett lass kvar av sånt som ska väck sen är det egentligen bara att möblera och fixa kvar här, vilket är fan så skoj.
Efter den lilla lekstunden bestämde jag mig för en 4 timmars powernap, ska ju trots allt jobba ikväll och 10 timmar krog är lite lättare när man har en gnutta sömn i kroppen.
Gårdagen avslutades så sjukt nice.. ville verkligen inte gå hem, men efter slagits med tanken vad som händer om jag inte får sova ordentligt blev det ändå rätt vettig tid på hemgången. Fått ett nytt smultronställe på min lista över stockholms alla bra vattenhål.
Det som göms i snö dyker upp i tö eller hur det går verkar stämma in på renoveringar oxå. Tömde ett av mina 2 förråd igår och se där, ett helt liv jag glömt jag levt av saker. Skumt det där.. Inte sett eller gått igenom dom sakerna på nästan 9 år och aldrig saknat dom, men när man för ett par minuter innan dom läggs i högen för konteinern tittar igenom helheten blev det lite sorgset ett tag. Valde att tänka så lite så möjligt på det och med sträng diciplin kasta kasta och kasta lite till.Var är du? Hittar dig inte... Som om vår tråd faktiskt är helt avklippt nu. Det känns. Jag saknar dig.På måndag börjar det sunda livet förresten. För första gången nånsin ska jag göra ett helhjärtat försök att sluta röka. Inte helt nöjd med mitt flås just nu, så resten av april kommer enbart tillägnas allt som är sunt och bra för min kära åldrande kropp. Är jag vresig och lite småbitter och kanske inte lika hoppig när vi kanske ses beror det på det.
Det är en stor utmaning detta... wish me luck.

Önsdäg.

En svag doft av målarfärg och "nytt" ligger över lägenheten. Rökelsedoften har försvunnit nånstans. Helt ok dock, den kommer brinna som aldrig förr när detta projekt är klart.
Man lär sig en del om vad det är att gå in för en stor renovering som detta. Den fina glorifierande bild jag målat upp i mitt huvud var nog inte fullt så enkel när det praktiska väl kom in. Det är väl min drömmande konstnärsådra som ser saker lite annorlunda helt enkelt. Men snyggt kommer det bli och fler bilder på förvandlingen dyker snart upp.
Det gynnar ju min kreativa sida detta också, 4 halvstora projekt har jag planerat in nu för att göra detta till verkligen det jag vill så fort saker börjar bli klara.
På andra sidan hjärnhalvan önskas det mest att snön nu fan får försvinna. Blir inga blommor gjorda så länge detta gigantiska vita täcke bara ligger där och vad som än gömmer sig under vägrar att gå upp och sätta igång med sitt liv.

Snart kommer helgen förresten... och vilken helg det kommer bli! Jobb fredag lördag, sen blir det festen med stort FFFF.
Anton aus tirol för hela slanten. Vill ni joina kaoset föreslår jag att ni tar er till min arbetsplats söndag kväll, det vankas alkohol, helt galna människor vissa värre än andra, fest, fest och massor av kärlek.

Idag saknar jag en person en hel del. Undrar så vart du tagit vägen... Nånting inom mig hoppas att du läser denna blogg ibland och kanske saknar mig tillräckligt för att höra av dig. Så katten, ta och slå mig en signal snart.
Skicka ett mail? Flaskpost? Röksignaler? brevduva? Postlådegroda?

En favorit i repris för att sätta ett slut på denna onsdag:


Even though I've never called it perfect
When I die, I want to know it all was worth it
I want to know that I tried my best with
Embracing every moment that I was blessed with
Every life, every death, every time that I wept
Every moment, every person, every line that I said
Every night, every day, every time every place
Every kiss, every wish, every side of the maze
Every cut, every bruise, every love that I'd lose
Every time that I broke and the times that I grew
Every drop of rain that these clouds would spew
To help form the man that I amounted to
And I'm thankful, that I am who I am
And I've been where I've been and I came out grateful
When it's finally time to make an exit
Just know, that I don't regret a single second


RSS 2.0