About that time

its been a long time...

var börja? som alltid är livet både hektiskt, händelsefulllt och galet. en del saker skiftar i grått med toning av starkare vitt men faller på svart... andra lyser.
en del saker säger att färger är vackert och att livet kan le om man vill.
"frowning your eyebrows uses more muscles then smiling, wich means being angry uses more energy then just bringing a smile into your life"
Så mister Alex ska börja jobba snart. sätta visdom i vår yngre generation och lära dom att saker av grönt är vackert och rätt jävla cooolt att kunna hur man får det att leva och växa.
Tiden är på rätt köl. går just nu i rätt takt och vandrar inte fortare än mina fotsteg. den nästan väntar in mina nästa drag vilket jag tackar för.
Så... livet leker? inte än... men det vandrar i rätt skugga just nu. rätt mörker för mina känslor, rätt ljus för mina tankar.
Alltid finns där nåt, men sånt är det... livet. aldrig för långt för att överaska, aldrig för kort för att längta.
Medvind är ett stort koncept.. jag har alltid älskat stiltje.. mest för att man är fast i en situation där ingenting räknas förutom vad du försöker se utöver den vind som nte existerar... mest för att när väl vinden tar sin tid att tala med dig uppskattar du den som guld i brons gruvor.
Så livet har sin gång och jag går i samma takt.
Många är dom saker jag samlat i min ryggsäck jag vägrar släppa på min väg uppför kullen. Men många är dom styrkor jag håvat in på min stig av kullar och gropar.

Rätt väg?
kanske... men det är en väg. spelar det då någon roll?

Fade to grey.

Kolsvart ute. Verkligen nattsvart. Himlen är sådär gråmörk att scenariot utanför balkongdörren påminner om en svartvit gammal skräckfilm.

Jacka - check
Halsduk - check
Vantar - check
3 nya höstalbum i mp3 - check

Det får vara så. Mörkt alltså. Tänker inte låta det komma åt mig i år. Har en bestående tanke varje gång det kryper på. Har ett sätt att hantera det som inte går att tänka utan bara känna. Jag tänker ta emot den tid och dom känslor man får när lilla sverige slänger fram hösten på en tallrik att festa på istället för sommarbären och vårfröjden.

Fredag i lugnets tecken.
I like.

Inre höststädning

Att använda sina gåvor och sin energi på rätt sätt...
Att sträva efter det där positiva och hålla sin inre flamma brinnande...
Att våga reda ut sina knutar och jaga ut sina demoner...
Att finna tid att ge sig själv ro och förstå hur stort och viktigt just ens egen del i livet nu är...
Att våga förlåta sina egna misstag och lära sig av dom.

Var en stor dag igår. fick 3 timmar av insikt som på ett sätt la sig som en mantel av bly över axlarna, men egentligen bara för att jag lät den vara tung, behövde att den var tung, så jag inte tappade bort vad jag lärt mig direkt på väg hem.
Det är dags att jag hittar ett sätt att använda det jag fått med mig från alla år av kaos och mörker till något gott nu. Hitta var min energi och dom erfarenheter och gåvor jag faktiskt fått passar in i denna värld.
Försöker hårt bita fast i den positiva våg som inte bara sköljt över mig men lämnade mitt hår blött och hängande, se till att det inte torkar ut för fort.
Redan hittat var jag behöver börja bara i min egen vardag med detta också. små saker som hur man sover, hur man använder sin tid. Ett sundare liv ska jag försöka mig på. Demonerna där inne får antingen odla vita vingar eller försvinna nu.
Har satt en vimpel på söndagar totalt nu. Denna vimpel lyder Alex dag. Söndagar ska bli min dag av serenitet för resten av den tid jag har. Finns inte tiden skapar jag den och ser till att jag i alla fall tänker minst en gång på den dagen på vad jag gör, hur min vecka varit och vad jag kan göra för att förbättra eller ta hand om mig själv bättre.
Arbetet med mitt inre går framåt. "Feel it dont think it Alex"... dom orden hänger kvar och jag ska jobba för att få just det att fungera.
Jag vill. Jag ska försöka våga.
Jag Kan.

Things that makes me go awww...

Verkligheten är aldrig som på film. Alla stunder mellan tagningarna går inte att filtrera eller klippa bort i livet...
Men skulle verkligheten vara lite som film, då skulle gärna jag leva lite i filmen Dakota Skye. Kanske håller man på att bli en mjukis på äldre dagar.... eller så var den bara så fin att jag fånlog från minut 1 till slutet.


....

In the end we're all just chaulk lines on the concrete
Drawn only to be washed away
For the time that I've been given
I am what I amTankar.zip

Vad är det som händer när folk hamnar i ett förhållande? Jag menar inte hela lekskole förklaringen att 2 männsikor som gillar varandra blablabla, nej vad händer med dom?

Ännu en natt nu när jag vaknar med ett kvickt ryck och hjärnan spinner iväg på 12 olika spår och tankar. Maniskt försöker jag hitta en röd tråd mellan dom, men när det inte lyckades tänkte jag att jag helt enkelt får sätta mig här framför datorn igen och bara slänga ner dom. Veckan har varit så totalt oinspirerande som det varit så kanske var inatt 4 dagars ihoptryckt hjärnverksamhet i ett.

Så vad händer med människor i ett förhållande. När dom nu varit nykära, pirrande, galna och haft sin smekmånad... existerar då till 90% av deras verksamma vakna liv inget annat än just förhållandet? Alla vet vad jag talar om som varit singel själv med hela sin bekantskapskrets upptagna med sina respektive.. det finns ingen öppning där liksom.
Man finner sig som den där sista singel killen i ledet att man nästan har tömt registret på vad man har att säga till sina vänner som lever i tvåsamhet. Man börjar som det där kortaste strået draget att analysera vad dom egentligen tänker och varför så få saker verkar vara en gemensam faktor längre.
I ett förhållande kanske saker omkring en verkar mindre viktigt efter ett tag, för när allt kommer omkring "så har vi ju varandra".
Tills den dagen mot alla odds förhållandet tar slut, och ur det föds då behovet hos parterna som en gång satt ihop som klister att umgås med sina vänner och dom som inte varit i ett förhållande hela långa tiden..
Helt plötsligt igen är vi singlar viktiga att umgås med. Viktiga att hålla kontakten med.
Jag har tappat bort många vänner som gått in för ett förhållande och ansett att det är det viktigaste i deras värld och som en pensel fylld med färg som dras över ett vitt papper till slut bara ebbar ut och drar inget färgspår efter sig längre.
En del kommer tillbaka, men bara just när deras förhållande knakar eller helt och hållet tagit slut.
I början irriterade det där mig nåt fruktansvärt. Jag är alltid den ständiga singeln.. Jag är en jävel på att festa när jag vill, har alltid ideer.. men dom roar människor när dom behöver dom.. när dom är ensamma.
Nu pissar jag inte på ideen om ett förhållande. Jag älskar att se vänner som lever lyckliga ihop. Glädjer mig med vänner som hittat sin kärlek... Undrar bara om det är det enda det går ut på. Man lever, upplever, träffar någon och då lägger fokus på just det spåret och alla småstigar på kartan som gjorde en nyfiken förut suddas ut och stängslas av.
Hade jag lyssnat på mitt eget argument nu hade jag nog lite lätt kallat mig själv för en aning bitter och kanske jag skulle förstå bättre om jag faktiskt träffade någon själv.
Det stämmer säkert.
Det gör mig bara lite sorgsen att så många fina människor har helt försvunnit ur mitt synfält för att dom gått in i ett förhållande och genom det lever ett så olikt liv till mitt att inget sandpapper såg eller extra delar kan få våra pusselbitar att passa längre.

Folk blir som Gollum... det var där min tanke startade inatt. Gollum känner ni alla till tror jag. Den lilla krabaten med
ringen och rösten.

Han hade en vän han slogs med för det vackraste han någonsin sett. Han var villig att dö för att få det. När det väl tillhörde honom drog han sig undan så djupt och långt bort han kunde för att ingen annan skulle komma åt det. Sedan kom någon och stal hans mest värdefulla och hans värld splittrades.. Till slut gav hans sig av ut för att hitta den igen, hittade den med någon annan. Han fick blidka sina inre egna känslor för att hans kärlek till den var så stor att han bara kunde vänta ut den stund det kunde få bli dom två igen. Han till och med började gilla ideen om ett nytt liv, att kunna vara vän med den nya. Men utan att vara någons egentliga fel kom ett svek som var oundvikligt.. men gollums nya tänkande var så nyfött och känsligt att det krossades direkt av det. Han blev arg, sårad, hämndlysten... Han skulle kunna göra vad som helst för få tillbaka sin älskade. Han smed planer och ideer och till slut hittade han ett sätt att få tillbaka det han älskade... och det ledde till hans död.
Den där historien kan man vrida på hur många varv man vill tror jag. Men efter att ha läst sagan om ringen ett antal gånger plus drömmer mig iväg i filmerna nån gång om året så har jag kommit fram till att den mest mänskliga karaktär som finns där måste vara Gollum.

Jag hade ett stort problem med historier som slutade "lyckliga i alla sina dagar" när jag var mindre. Tyckte det kändes billigt. Inget i världen har bara en sida så hur kan alla ens dagar sluta lyckligt? Finns då ens begreppet lycka kvar?
Var nog en aning cynisk och lillgammal som barn.

Så. Är den globala ideen om meningen med livet att hitta någon, starta ett förhållande, leva ihop, skaffa barn, fostra betala och hoppas dö på samma tidpunkt?
Om det inte är meningen så vad är det då som toppar det där?

När jag tänker på det kan man ju faktiskt vända det en gång till.
Kanske det är singel folket som inte kan umgås med människor som hittat någon. Kanse en gömd avundsjuka ligger gömd där, eller bara en dröm om att få lyckas själv.

Livet är så jävla fyllt med så många frågor. Vet inte varför alla ska komma på en gång hela tiden varje gång jag ska försöka sova bara.

Jag gillar att se mig omkring har jag kommit på. Så ofta där mina tankar väcks. Jag går inte runt i denna värld särskilt uppmärksam på var jag är utan all uppmärksamhet läggs på hur det är där jag är. Ett tag tänkte jag att det kanske därför mitt lokalsinne är så sjukt dåligt. För att jag inte tänker på vilket håll jag går åt mer än vad och varför hur och när allt är som det är precis i den sekunden jag passerar det.
Världen är ett så märkligt skådespel... så länge man ser till att man har en roll och inte bara blir statist.
Så vad gör det mig som ser på alltihop? Betalande publikmänniska?
Ska fan vara cynisk igen och be om mina pengar tillbaka.

Så är man i ett förhållande utan att förhålla sig till förhållanden, för att hålla förehållande förhållning.. måste man då förhålla sig till andras syn på förhållandevisa förutsättningars förhållanden?


Allt är relativt antar jag.

Stötte på en gammal klasskamrat från låg och mellanstadiet idag. Tror alla har en sån, ni vet en sån där man aldrig riktigt gömmer bort, en sån där färggrann människa man alltid undrat hur det gick för.
Hon vandrade i alla fall hand i hand med vad jag antar var hennes respektive och våra vägar korsades. Jag hälsade glatt och sa att det var ju alltför länge sen, hur lever livet? Hon tittade frågande på mig och svarade. ja.. det är bra med mig.. jag tycker jag känner igen dig..
Alex uhm Jon här svarar jag.. totalt glömt att jag har 14 år av människor som passerat som inte har en aning om vad eller vem jag heter eller är i dag.
Va?! svarar hon. Du är inte lik dig själv någonstans du. Hörde att du suttit inne?
Nej du... svarade jag.
Och gick.


När allt annat misslyckas känns det skönt att man alltid kan lita på att det finns en låt som passar in på varenda situation i hela livet. Jag älskar musik. Jag älskar hur musik kan väcka så mycket. Hur en låt helt utan text bara oändliga toner sätter en känsla i mig. Att känslor kan väckas av hur bara ett ljud böjs till olika former...
Det är verkligen något värt att tänka på.

Just nu precis nu saknar jag mer än någonsin att vara på resande fot igen.
Tvivlar så mycket på att jag egentligen vet hur man lever "vanligt", ännu mer på om jag skulle kunna nöja mig med att leva så.

Skulle kunna mörda för chokladglass.

Tror jag lyckades stilla spinnet av tankar i skallen för en stund i alla fall nu. Ska jaga sömnen med harpun..
jag och kapten Ahab.
Skogsmulle?

Eskimå. Roligt ord, mindre kul hur passande det varit på mig ikväll. Kunde inte sova så det blev en kvällspromenad. Tre steg utanför dörren förstod jag att dom vanliga höstkläderna inte höll. På med mössa, vantar, tjocktröja och eskimå jackan.
Namnet på jackan gavs till mig av ett par polacker i holland jag jobbade med. Dom tyckte jag hade snea ögon och såg ut som en och eftersom jag hade en sån där stor varm mockajacka var jag såklart eskimå....
Hur som helst, hela kittet på och vandrades mot edsviken som vanligt.
Det är så tyst ute nu. inga mera glada tillrop och partyn, inga nattliga nattsuddare vinglandes hem från en kväll på krogen.. tystnad vind och inget mer.
Drog ner mössan 4 snäpp till och drog upp kragen tills allt som inte var täckt av varma kläder var näsan och ögonen.
Kanske tur att man inte mötte eller såg någon. Skulle väl antagligen bli tagen för nåt helt annat än en rastlös sömnlös Alex som mest bara vill dra in lite frisk luft och döda den tid John Blund glömt han borde sett till spenderades på drömmar.
Nådde fram till stranden och där brakade himlen lös. Stjärnklart och vackert, kolsvart himmel och en vind som skulle kunna välta höghus om den bara ville. Blev ett sånt där ögonblick när det blåser så hårt och är så mörkt att världen verkar spinna på och ta fart, som om tiden själv pressas framåt och timmar flyter på som sekunder.
Jag är inget höghus och välter nog betydligt lättare så jag rörde mig mot småstigarna hem när jag hörde nåt annat än vind i skogen. Smög fram en bit och i en glänta står en ensam man och talar för sig själv i hög stämma. Han gick ett par steg vidare ut på fältet och talade vidare. Jag kunde inte uppfatta vad han sa riktigt men han var väldans arg på något. Jag kände att det var bäst att låta honom vara och inte komma för nära eller få honom att förstå att jag var där. Stod väl typ 50 meter bort så jag knappt kunde urskilja honom.
Då fick han fart helt plötsligt.
Han rusade rakt emot mig men lät inget. Jag var säker på att han inte såg mig men står man mitt i skogen runt midnatt på en torsdag helt själv och en man som talar med något jag inte ser rusar emot en blir man lite nervös faktiskt.
Jag hukade mig lite sakta ner så jag var säker på att han inte såg mig och han rusade förbi mig i hög fart frustande som en häst. Sista jag såg av honom sprang han upp mot vägen som går mot villaområdet och försvann.
Det fick räcka med äventyr för mig för en kväll.
Gled hem, la mig i ett bad och ligger nu här i soffan och försöker hitta en film att förvilla tankarna med så sömnen kan få springa ikapp mig lika fort som den där mystiska filuren i skogen gjorde.
Jag undrar fortfarande vad det var han var så arg på. Kanske var han som jag? Arg på hjärnspöken och Insomnia och bestämde sig för att få ut ilskan genom att skälla på himlen lite? Kanske rusade han för att han skrämt upp sig själv eller äntligen fick en ide hur han skulle somna och hade bråttom hem för att testa det?
Får nog inga svar i natt på det... och det hjälpte ju inte huvudet att sluta tänka heller...

om man messar 118 100 och frågar var john blund bor, lämnar dom ut hans adress då eller bor han på hemlig ort?
Lär han göra.. verkar som det finns mer arga prenumeranter som inte fått deras nattliga dos...RSS 2.0