....

"You know what we are gonna do? We are gonna live. Like we are telling the best story in the whole world."

Nothing like the rain

Ah.. min måndag. sköna ljuva måndag blev det mest.
Erica hämtade upp mig vid halv tre sen blev det roadtrip ut till norrtälje där mor hennes bjöd på galet goda pajer och gott sällskap. Kan ju vara så att dom har världens sötaste (ja jag skrev sötaste, det e manligt) kattungar där.. och två hundar som inte låg sämre på gull listan. Ton av god energi, sällskap och mat hela kvällen. Taco paj gott folk.. Freakin awesome.
Totalt slut efter överdoserat mer mat än jag gjort på en vecka känns det som, känns skönt att helgen ligger bakom mig oxå.. jag är inte världens bästa på det där med att festa längre och jag ska nog följa den tankegången ett tag framöver.
Har ju fått en jobbinterjuv nu.. så saker är i rörelse.

Just tryin to stay positive..

The streets går på repeat med den låten i bakgrunden, men mest ligger min fokus på det otroliga regn som slår utanför. Sitter här igen som så många andra kvällar med en kopp te vid balkong dörren och njuter av reningen i allt som spolas bort.
Finns ju en poetisk känsla till det där.. regn, nystart etc.. om man bestämmer sig att precis nu, precis med dessa stora droppar vatten som drar över ska allt förändras.. undrar om man kan få det att hålla och slå in också.
Saker kunde få vara så... så enkla. knäpp med fingrarna och allt är tillbaka på noll och en ny vit duk har lagts fram att kladda färger på och denna gång ska saker få färg, inte bara svarta och gråa skuggor.

Simplicity my darling.. thats the key.

Även om det inte är så enkelt så ska man inte göra det svårt för sig själv heller. Försöka i alla fall.
Det är en ny vecka. Med nytt regn. Med nya saker i rörelse och nya upplevelser. Kan jag bara få till lite av ett nytt tänk så är jag rätt nöjd sen.
En ny chans. Morrn morrn

God morgon världen.

Vaknat ur min sömnkoma från helgens bravader. Sicken helg det blev, party party party...
Vaknade ur min sömnkoma klockan 5 nu på morgonen av att min mobil ringer? Vad i helvete tänker jag för mig själv, okänt nummer klockan 5 på morgonen verkar bra skumt. Försöker somna om och telefonen ringer igen?? samma nummer...
till slut efter jag ignorerat på tok för tidiga rigningar kan jag inte riktigt slå bort tanken vem som skulle vilja ha tag på mig så här tidigt. Internet är din vän. Men efter att ha sökt på numret är jag nu inte ett dugg mindre förbryllad.
Efter att ha sökt har jag ingen aning om vem du är som tror att jag skulle vara vaken vid den där tiden, än mindre om jag ens känner dig... galet.
Hur som helst, helgen var en mix av allt i hela katalogen stjärnstopp och mer. Kaptener, pirater, ninjor, rockstars.
Byggt på min svensson poäng, min vuxen poäng, gav tillbaka lite vuxenpoäng efter straff avdrag på dom poängen..
Sovit. och sovit mycket.
I dag är en ny veckas start och såklart 200 gigantiska planer uppställda och väntades på att slå in.

God morgon världen... du är bra mystisk ibland.

mnmhmn

galet galen galet igen... så va kvällen. men. alltid ett Men. Jag å mr B drog runt stan i största respekt och välvilja... jag å m mr B har precis börjat vår bekantskap.... dom fina orden "satt ni inne ihop" visade mest mig att stockholm kan dra åt helvete,,, fuck off.
aldrig suttit inne... aldrig kommer heller. fuck off. seriously..

finns ingen väntetid eller kompis rabatt kvar.
en kommentar som det... bleh.

Fåfäng dag.

Idag ska det bli självvård. Dags att reda upp nystanet till hår, grilla sig en stund i ett solarium och till och med få en massage. Fuck pengar, jag är värd lite sånt tycker jag. Egoist javisst.
Plus, måste ju vara fix till mitt esse till på lördag, rockstar kväll here i come...

Man får vara fåfäng. det är helt ok.


fått för mig att jag ska klippa mig kort. Vette fan om jag vågar dock.. tänk om det inte vill komma tillbaka sen.


Fåfänga är helt ok som sagt.Mittiveckantänk

Förändring. Svåra saker det där. Att gå in i en ny rutin och nytt tänk, att försöka trigga igång något man inte riktigt minns hur det fungerade. jag har ju alltid velat vara lite som en kameleont i det där. kunna förändra min tillvaro efter vad som krävs och måste göras.
Det har gått lång tid nu dock. vant mig in på ett spår jag inte velat vara i från början, men lärt mig acceptera, och det gör mig förbannad. Hittar inte riktigt avtryckaren till att kicka igång något annat. Självklart lika envis som vanligt har jag gett mig fan på det.. gett mig fan på förändring och gett mig fan på att nå dit jag vill..
Jag ber ju inte om mycket.

Varför är det så svårt med vissa människor? Jag får inte fram vad jag skulle vilja ha sagt, ibland till och med dyker det upp spärrar av att bara vara i samma rum eller plats som dom.

Jag är rak.. men med vissa saker vill jag inte vara accepterande längre. Trött på att höra mig säga att det är ok.
Man måste väl antagligen forma sig lite efter situation och vara just en jävla kameleont i det där.. är ju min specialite.. men har jag vunnit något på det? Om jag skulle skippa ett trevligt artigt sätt att möta vissa saker på, skulle det göra mitt liv och min tillvaro bättre även om andra inte skulle komma lika lindrigt undan?

Förändring... Svåra saker det där.

Hur egoistisk kan man vara innan man blir en egoist?
I'd rather you hate me for everything I am
Than have you love me for something that I can't


Vuxen förebild

Techno var här på besök från igår kväll till nu. Han är förjävla mysig den jycken... satt och räknade på det och han är väl en cirka 42 år gammal i människo år nu... Jag vill oxå vara sådär när jag är 42. Älska att ha dragkamp med vantar och strumpor, bli matad köttbullar och varenda söt tjej i stan kommer fram och klappar på en med orden "ooooh va stooor han är!"Helg

Rekomenderar alla att se circ du soliel. Vackert mystiskt och otroligt bra. Satt med hakan i golvet under hela showen tror jag.
Idag har det nog varit den segaste lördagen nånsin. Gav mig på renoveringen lite grann igen. Flytta objekt A till plats B så att kartong Q kan dras fram och staplas på Bokhylla G.
Bleh.
Men det är väl saker so måste göras.

Har kommit på att jag dricker säkert 4 liter te på en helg. Fått total noja på te och mackor. Höst te och mackor.

Päronträdet på baksidan spottar ut nåt galet med frukt just nu. Står en skål med päron på bordet.. jag är inte särskilt förtjust i päron, men gratis är gott antar jag.

Imorgon har jag tvätt tid.

Nyttiga fuckin helg..

Ska fan vara rockstar i tvättstugan.

....

Its not what you are underneath.. its what you do that defines you.

Grab the bull by the horns?

Så. Dags att ta tjuren vid hornen eller vad det nu än heter i något av alla hundratals ordspråk som egentligen bara påpekar samma sak: dags att fuckin ta itu med skiten.
Jag är less less less på alla dessa spöken. Trött på att mitt förflutna jagar ikapp mig i tankarna och helt totalt förbannad på att jag faktiskt fortfarande än idag går omkring med tankar på dom.
Konstigt det där.. konstigt underligt frustrerande hur något som ska hjälpa ungdomar istället skär upp och syr ihop krokiga ärr över hela själen på dom.
Jag är enormt präglad av mitt förflutna. Försökte många år efter händelserna att vara något annat, men det ligger där, som en cancer tumör som vägrar ge upp ligger det där. Det konstanta vaksamma, det paranoida arga, det förskönande överlevande...
Minnena av dom där åren ploppar upp som svampar, som mögel. Konversationer, händelser, situationer jag ibland i tankarna återspelar så starkt att jag är där igen. Testar nya vägar ur dom i tankarna, återlever dom gör om dom och lider igenom dom gång på gång.
Vissa tal jag fick. Dessa präktiga skådespelare som trodde deras teater skulle lura oss, skulle sätta förstånd och rätta till vårat sätt att vara på. Oss. Vi.
Det fanns inga tankar på att omvandlas till nåt annat där. Dagen var den enda framtidsutsikt som existerade, antagligen för att ingen vågade eller ville tänka på vad framtiden faktiskt hade att erbjuda. Dom var ju så duktiga på att berätta varje gång dom kände sig missnöjda med oss hur låga och misslyckade vi var.
Jag minns den första person som jag faktiskt kände ett kort förtroende för inom hela den där kretsen. Hon talade till mig med vackra ord och förstående blickar. Jag lyssnade, hoppades... öppnade.
Dagen efter hade jag ett papper på att jag var farlig. Att min starka människo kännedom var ett vapen jag använde flitigt för att få saker som jag ville ha dom, hur jag manipulerade mig igenom mitt liv och fick folk att följa mina ideer till världens ände...
Sånt jävla skitsnack.
Tror jag lärde mig hata och förakta auktoriteter till det yttersta den dagen. Svor för mig själv för vad tillit kunde användas emot mig om jag inte lärde mig att vara mer av den dom målat upp, den karaktär dom skrivit manus åt som jag inte ens läst innan dom tryckte ner det i halsen på mig. Jag gick in i rollen stenhårt.
Kall med ett leende som aldrig försvann i dom största kriser eller det största motstånd..

Aldrig vara svag, aldrig vika med blicken.

Men det räcker nu. Jag måste chansa på något som går emot alla gamla varningslampor och sirener som blinkar och skriker inom mig när dessa tankar smyger på.
Jag ska seriöst nu försöka avsluta mitt förflutna. Ska ha bort dessa demoner en gång för alla. Trött på drömmarna, trött på alla dessa återspelade scenarion... Jag vill leva utan det. Kan jag inte få dom att försvinna vill jag lära mig ett sätt att kunna leva med det utan att falla ner i det.
Så jag ska nu på riktigt denna gång, ta itu med detta.. veva ned vindbryggan till slottet, lätta på kedjorna på dörrarna och försöka släppa in hjälpen på riktigt. Ett försök till. För Mig.

På den mindre seriösa sidan men ack lika viktiga ska jag roa mig kungligt ikväll. Ska sitta bänkad på dyra platser och avnjuta circ du soleil. Fantastiskt kommer det bli, det är jag redan helt säker på.


(jag vet tommy.. det är clowner... får ha på mig många trianglar som skydd ikväll)

Morgonmusik

Valde att spendera denna allt för tidiga sömnlösa morgon med att se mtv music awards 2009.
Folk kan säga vad dom vill.. populär musik eller whatever...
Hon har en av dom vackraste röster jag vet, är en av dom vackraste kvinnor jag sett och är en åt helvete grym artist.
jag talar förstås om den framtida drottningen över alexborg: Pink.
Tvekar ni på mitt omdöme, leta upp låten "glitter in the air" och hör själva.


i natt jag drömde något som...

Underliga sömn.

Tycker det börjar bli ett stående tema med om jag sover eller inte.
bläddrade igenom skrivna inlägg och märkte hur många som antingen handlade om brist på sömn eller drömmar. Sömn är en stor grej i mitt liv, en av dom saker jag lider brist på alldeles för mycket.
Ingen rytm överhuvudtaget, ingen bestämd timma för insomning eller ro att få vila, för många nattliga gäster som jagar ifatt mig om jag lyckas sluta ögonen.
Ett stående tema... ironiskt att jag kallade det för det. Inte som om jag ligger i ro just nu när jag skriver detta.
Med andra ord, denna natt blev inget undantag eller Skiljde sig från andra, även om varje natt är som ett lotteri med vad och hur det ska gå.
Den mentala trötthet jag har på daglig basis är ett stort faktum tror jag. Demonerna från drömmarna letar sig in i mitt vardagliga tänk eller så letar sig dom verkliga hjärnspökena in i drömmarna jag försöker hålla ljusa.
Inatt blev jag i min korta resa till drömriket jagad av springor. Springor med blickar som följde mig konstant. Varje ny dröm som spelade upp sig försvann in i en fokuserad punkt på ett gatuhörn, två brustna brädor eller ett dimmigt fönster, där med knivskarp fokus något stirrade ut mig.
 Först stod jag på en gata, var inget särskilt med drömmen. Stod mest där, såg människor passera och talade med någon mörk gestalt om att det inte körde bilar på gatan framför oss. I drömmen vände jag mig åt vänster och vid hörnet på gatans slut precis vid en tegelvägg knappt så man kunde se det stod en blek liten flicka och stirrade panikslaget på mig. Jag vaknade med ett ryck, skakade av mig drömmen och lyckades somna om.
Nästa dröm föll. Först ljuvt och molnigt, nästan som att flyga. Hann nästan le en stund i mitt halv drömmande halv vakna tillstånd över att flyg drömmar är det mest underbara...
nej då.
Himlen jag föll - flög fram på mörknade. Föll igenom brädor och hus ut i mörk luft igen. Sekundvis såg jag små springor där ett öga eller en blick stirrade så hårt att jag fick ont. Arga ögon med stora pupiller, samma lilla flicka igen som nu skrattade med blicken fast lika panikslagen. Föll genom en lada där en hårt piskad häst såg så sorgligt på mig att jag kunde gråta. Fortsatte falla.. föll igenom en nattsvart himmel där åska slog och blixtarna brände mig. Genom molnen såg jag då den sista blick innan jag vaknade och satte mig här.
Ett par döda helt urgröpta tomma ögonhålor. längst in i dom hålorna sken ett par huggtänder.
Det blev lite för mycket för mig. lite för bizzart och alldeles för lite ro eller vila.
vakna klockan halv fem och känna sig som man inte sovit på en vecka.. den känslan är så sjukt jävla påfrestande. Är skakig i kroppen när jag "vaknar" nästan jämt nu. Skakar som om jag hade frossa men fryser inte. Får som en lätt smärta som går igenom mig som jag tvingats ur nåt jag verkligen inte var klar med.

Sömn ligger högt på min lista av saker jag måste ordna upp. Känns lite sådär med det dock i och med att jag alltid sovit jävligt underligt. Nätter har alltid varit ett mysterium.
Minns när jag var liten och låg många timmar i sömnlöst tillstånd med en ficklampa under täcket som sällskap och antingen pratandes med min katt eller flydde in i en bok, allt för att undgå dom drömmar jag hade. Ibland för att gömma sig för det vakna tillstånd jag fann mig i också.
Vi bodde på den tiden, jag och min mor, i helenelund, jävla gigantiska stora fula betongklossar av ångest dom där husen. Lägenheterna var planlösta så att alla rum låg som i en cirkel, du kunde alltså vandra runt och passera eller gå igenom hela huset med egentligen bara en vägg som skjilde det hela åt.
Jag minns svagt hur jag vaknade där i mitt rum och stirrade panikslaget på min dörr som av nån anledning och hur hårt jag än stängde den alltid stod öppen. Rädd som en hare i en ormgrop gick jag då alltid och skulle stänga denna dörr. allt var becksvart i lägenheten och lika tyst som mörkt. Jag visste vad det var jag önskade inte skulle hända. vad jag inte ville se när jag staplade mot dörren och sträckte mig ut för att stänga den.
Men varje natt jag vaknade sådär, varje natt jag kände den där känslan efter det bryska uppvaknandet visste jag att det skulle vara som det alltid är.
Runt runt i denna lägenhet rörde sig svarta skuggor på led i en cirkel genom lägenheten. gled/vandrade totalt tyst. Rörde sig långsamt fram efter varandra. Paniken av synen framför mig glömmer jag aldrig. Självklart alltid kissnödig precis då försökte jag desperat hitta en lucka mellan skuggfigurerna. nånstans där det fanns en liten glipa av en skugga långsammare än dom andra eller ännu bättre, att skuggorna var borta snart så jag kunde få gå på toaletten. Slutade alltid med att jag duckandes och hoppandes fram hittade min egen plats i detta led av skuggor och fick följa hela ledet skuggfigurer ett helt varv i lägenheten innan jag nådde badrummet. Denna långsamma vandring med konstant blick över axeln för att inte skuggan bakom mig skulle greppa tag i mig, kändes som en evighet.
Det där var alltså mitt vakna tillstånd efter ett avbrutet drömäventyr.
Har många gånger i mitt vuxna liv spekulerat över dom där skuggorna. Var det bara en återkommande dröm så intensiv att jag trodde det var på riktigt? Hade jag bara så livlig fantasi att jag lyckades skapa dom till att bli totalt verkliga? Har ju aldrig någonsin varit mörkrädd...
Jag minns till och med någon natt när dom var fler och rörde sig mer intensivt än vanligt att jag ropade på min mor och bad henne be dom alla att gå så jag kunde få ro. Svagt minne att hon kallade det en mardröm och att hon inte såg några alls av dom skuggor jag pekade ut som precis framför oss passerade, sträckte ut sina mörka armar mot mig och försökte få mig att falla in i ledet.
På ett sätt får jag ju vara tacksam för nuläget när jag tänker på det där. 
Vandrar inga skuggor här i alexborg, inga jag inte kan hantera i alla fall.


Eller är det inte precis det jag drabbas av fortfarande? Kanske skuggorna evolverats till det som pågår här nattetid nu? en ny form för att komma åt mig, dra in mig i ledet i mitt vuxna liv?

En sak kan man lita på i alla fall... Dom nätter jag verkligen sover och drömmer all världens vackra ting är som ett halvårs semester för mig.

 När dom nätterna sällsynt dyker upp ler hela min inre stjärnhimmel.Buss humor.

Så jag satt på bussen idag. Batterierna tog slut på mp3 spelaren så det fick bli att lyssna på folk istället. rätt intressanta saker som kläcks ibland.Kille: Varför ser du så ledsen ut?

Tjej: Han den där dirty dancing killen har dött.

Kille: vem?

Tjej: patrick swayze.

Kille: han som var me i den där dörrvaktsfilmen?

tjej: har bara sett dirty dancing med honom.

Kille: vad dog han av då?

Tjej: cancer. så jävla trist, gud va synd det är om honom, han som va så bra.

Kille: inte så synd om honom längre, han e ju död för fan..

Tjej: gud va kall du är!

Kille: vad har han gjort på sista tiden som varit så bra då?

Tjej: vet inte, men han e ju en legend för fan...

Kille: han va ghey va?

Tjej: klart han inte va! det e ju jätte sorgligt ju.

Kille: fan bara ghey snubbar som dansar på film.. om det inte e hip hop typ.

Tjej: äh! du är verkligen inskränkt. har du nåt emot homosexuella eller?

Kille: Dör dom i cancer e det alltid ett plus.

Tjej: ..... 
(går av bussen själv)

Killen tar upp sin mobil och ringer:
 - Tja fan. vad gör du?
Hehe mm jag kan följa med ikväll nu, Gjorde mig lite ovän med frugan så nu är jag ledig.
Äh köper väl blommor imorrn så blir nog allt bra igen. eller typ en dirty dancing video.
du han den där snubben i den där dörrvaktsfilmen har dött, synd fan, han va ball ju.
ah, vi ses om en timme.
Om det är sånt här som pågår när jag blockerar ut hela världen med musik hoppas jag nästan batteriet på mp3 spelaren tar slut oftare.. sjukt underhållande.
R.I.P


I against I

Veckan som gått har varit lite smått enerverande, ganska mycket tankeslående och kanske för mycket oskadliggörande av mina försvar mot min egen galenskap.
Började den rätt tungt med en migrän som slog ned sådär hårt som den bara gör en gång om året. En sån där migrän som gör att det varken går att sova eller vara vaken, en sån som nästan får dig att undra om inte rusa in i en vägg med full kraft och slå sig själv medvetslös verkar vara en bra ide så länge smärtan försvinner.
Tisdagen var mer effektiv dock. bunkrade upp framför datorn med hela sinnet inställt på att lära mig nya saker och hitta en glädje i att kanske lära mig något jag kan använda mig mer av. Det här låter kanske bra och hälsosamt, men jag börjar inse ett par brister jag har som alltid kickar igång när utmaningar över min egen förmåga sätts på prov.
Jag vet inte hur man ger upp eller frågar så jag inte gör fel. Jag vägrar inse att jag faktiskt inte vet hur man gör eller hur jag ska gå till väga för att lära mig det. Jag straffar mig själv med en stor dos sinnes spöande när jag hamnar i det där. Hur jag än vände och vred på det slutade det med samma tanke.
"fy fan skärp dig alex.. har alla dessa år gjort dig lika dum i huvudet som dom sa att du var?"
Jag är nu ganska bra på att förstå att någon sorts fungerande hjärna har jag ju faktiskt. Jag är medveten om jag är en kreativ själ som ibland har svårigheter med det praktiska.
 Bäst av allt är jag på att ge mig själv ett helvete inuti när jag inte lyckas med saker jag vill dock. Så från en liten positiv sak som jag kände skulle ge något lyckades jag gräva ner mig till en nivå där jorden är så lös att den kväver dig bara du ens andas.
Så jag la det lite åt sidan, försökte få fokus att inte döda positiviteten jag haft i armslängds avstånd en ganska bra tid nu och försökte istället hålla fast i kreativiteten och gå en anna väg med det.
På nåt sätt hade jag visst gått för långt dock.
Hjärnan tänkte svart om varenda sak jag la fram som förslag. Hjärtat bara suckade åt dom saker det vanligtvis dansar av glädje till.
Jag hade verkligen lyckats kränka mitt eget självförtroende på en natt.
Det var i koma tillstånd dagarna gick, och idag fredag vaknade jag ur det och minns dom inte.
Onsdag torsdag bara försvann.
Nojan om galenskap och inspärrningar, noja om personer som hoppat på mitt självförtroende ska få rätt, nojan om jag lyckas hålla min flamma brinnande hela vägen till solen.... allt lyckades gadda ihop sig.

Så jag vaknade ur det idag. Förskte lägga pussel med tankarna lite försiktigt och hitta vad som triggade igång det hela och vad hela den fix iden om allt det här kom ifrån. Svagt svagt började den där känslan från i tisdags spöka. Med sinnesförsvar armerade med kattliknande skyddsreflexer slog jag bort det. Vet inte vad det är där inne som jagar just nu, men det är inget jag hanterar just nu i alla fall.
Lovat mig själv en helg stöpt i lugn och ro på alla nivåer. Själavård och vila. På måndag ska jag försöka få klarhet i vad som faktiskt hände. Kanske man kan kalla det att skjuta upp saker man borde göra på en gång, men jag gillar inte att dagar försvinner utan att ha en sjuhelvetes rövarhistoria om galna partyhändelser att sponsra det med.
Det är inte ett friskhets tecken... thats for sure.

Så början av min lugna helg blev god mat och dagdrömmande på soffan i tonerna av massive attack. Glömt hur sjukt bra dom är.. varenda gamla skiva dammades av. Har ni inte hört "Heat Miser" har ni missat något.. gått på repeat ett par gånger ikväll.

Fan svårt att försöka hålla det här tänkandet jag vill ha uppe när jag ser glimtar av vad ett avslappnat sinnestillstånd består av så fort jag lägger ner garden.

Har så jävla mycket kvar att ordna upp så det är helt sjukt.


Allt jag har är tid... All tid tar allt jag har.

I really missed you.

Nattligt telefon samtal från min älskade vän Jessica.. Har saknat dig din knäppskalle, massor massor. Blev i alla fall så lycklig att jag hittade 10 kilo ny energi så nu blir det nattsim och kanske en film.


do you remember the times...


man måste ju säga att vi åldrats som ett bra jävla vin vi två..
Tack för 7 års underbar vänskap.
Egentligen borde vi gå på Hammarby match snart...


Sporadiska tankar och händelser en lördag

Effektiv dag. Mister Allan York aka TC aka Allan aka Tommy pimpade min dator. Dags att bli lika effektiv som nu datorn är. Först ska jag förstå den också. Man trycker på on... sen typ mellanslag... uhm. var fan e on?Jupp. datorer. Kul grejjer. roliga mackapärer. Grekiska är ett kul språk. Låter coolt å sånt. Jag förstår inte grekiska. Inte datorer heller. Ill be damned om jag inte ska lära mig det på nåt sätt dock. Effektiv och allvetande. Jupp.
snart så.


På en annan sida av fronten är nu kriget igång. Sitter en ihärdig liten sniper som skjuter paintball kulor i skallen på mig varje gång jag försöker resa mig bara för att visa att det inte är någon ide att försöka resa sig. Headshot, killshot, blam blam your dead.


I verkligheten verkar världen fårr fnatt på svininfluensa. Viruset mördar, tar du vaccin mot det blir du förlamad eller dör av det istället. Är jag den enda som inte ens oroar mig?


The only guarantee in life.. is a life worth dying for


I fantasin har jag nu nya mål att komplicera och analysera. Redan fixat en karriär där och ska snart köpa en båt. Sen ska jag livnära mig som pärldykare och sitta med en dator någonstans på oceanen och dra in feta pengar på att göra lite jobb när fisken inte nappar.


Familj? ja tack. Familj? äh skit samma.Jävla flashbacks ibland. Verkar som hjärtats dödgrävare inte grävt ner saker tillräckligt bra. Dom kravlar sig ut och springer runt på mina tankars gator helt fritt. Bitandes och gnagandes på förnuftets valda män och lugnets vackraste kvinnor.
Verkar som det är dags att ladda hagelbössan med stora bltar glömska och skjuta skallen av dom."Alex, du vet att man inte behöver reagera på allt va? du vet att du kan låta saker bara passera även fast dom lockar dig att agera på dom?"   Förlåt vännen men nej. Mycket nytt kan jag säkerligen lära mig. Men att låta sådant bara hända? inte en jävla chans.Banan.. on a stick. Pizza?? on a stick. ätit hela kostcirkeln on a stick idag.
Skulle till min kära mack och handla mig saker som får systemet at tsätta igång och tankarna att fungera så jag kan lära mig nya saker. på väg upp möter jag en grupp på 6-7 knattar. En av dom var riktigt macho och tyckte han inte skulle flytta sig när passerade. Jag flyttade på honom med ett artigt "flytta dig är du snäll". Det gillade han inte. Då kom den roligaste kommentaren av hans polare.... "ge upp mattias, ser du inte att han e en biker?? såna vill vi inte slåss med".
Jag måste vara den enda bikern på denna jord som inte ens äger en motorcykel eller ens ett körkort. Men men. Jag e biker jag.. HÅLL UNDAN!!
tankeslående"We talk.. why? Animals dont talk, cause they dont lie."


I can feel the distance

Magisk musik. Alla dessa toner blandat med mänskliga rösters melodier. Hur den kan ta en iväg runt hela världen, genom ett liv, penetrera varenda tanke och väcka känslor. 
Sitter med en gigantisk skål Alex special pasta vid balkong dörren och smakar på luften utanför efter varje tugga med en liten gnutta för mycket chili i. Jag sitter här för att så fort tanken får kraft från dom låtarna spellistan valde, så fort vissa av dom låtarna sätter känslor i gungning, så fort det händer letar min blick ut efter månen och luften. Sökandes efter svar, sökandes efter var sanningen gömmer sig och greppar dimpölar av minnen från himlen. Melankoli kanske man kan kalla den sinnestämning jag hamnar i. Saknad är en annan. Just denna konstruktion av lugnt piano och klagande röst ger mig en känsla av saknad. Inte en person i specifikt utan alla dom jag saknar.. alla dom jag har saknat och känslan av hur många jag kanske kommer fortsätta eller börja sakna. Tro inte nu att detta är något negativt. Aldrig. Detta är en del av vad kärlek gör hos en människa. Kärlek är vackert, skrämmande, smärtsamt.... Underbart.
Att sakna någon... att känna hur något inuti ropar och behöver denna person är verkligen tecknet på det.


Kärleken.
We come 1

När du pratar med vänner och ny bekantskaper, hur mycket delar du med dig? Hur mycket håller du tillbaka?
När du håller tillbaka på vad du tycker, känner, vill, ogillar.. vad är det som får dig att göra det? Varför är människor så paranoida på att dela med sig av vad som precis är mänskligt?
Egentligen ännu värre, varför dömer människan dom som faktiskt inte har dom gränserna och låter själen ropa vad som faktiskt pågår?
Jag kommer nog aldrig förstå varför vi går omkring i en gemensam värld och sätter gränser och regler för hur man måste vara. "säg inte det" "nu gick du för långt med snacket" etc etc...
Vi är människor. Allihop. Inget större värde, inget mindre. Ingen skillnad som gör oss annorlunda förutom allas individuella sätt att växa upp på vilket gör oss alla unika. Istället då, för att sprida kunskapen och den individuella unika lärdomen alla har väljer vi att på ett lätt ibland tungt paranoit sätt undvika allt det där.
Istället för att låta saker komma ut och ventilera tankar eller bolla ideer tvekar vi på något som skulle kunna hjälpa sig själv eller andra. Vi tar vår egen mänskliga unika förmåga till empati och kommunikation och gömmer oss bakom fasader och lögner i rädsla för vad andra tycker eller vad som skulle kunna hända.

Jag minns när jag första gången fick höra att det jag delade med mig av var "för mycket". att mina historier och tankar var för grova och att jag kanske borde hålla sånt för mig själv. Det kom åt mig hårt det där. Trodde det var fel på mig som tänkte så, förstod inte hur andra människor kunde fungera utan att ha såna tankar och funderingar. I många år lärde jag mig så mycket jag kunde att mer och mer hålla saker inne, för det var inte ok att dela med sig för mycket.. inte ok att ha tankar som inte var vanilj och vatten. Jag byggde den starkaste mur och lärde mig både ljuga och försköna, lärde mig se andras lögner och deras rätta tankar och gled in i ett vaksamt starkt vaccum dit ingen var välkommen och ingen fick ta del av.
Det gick så långt att jag slutade visa känslor, sluta visa var jag stod i något. alla svar på frågor blev neutrala utan att vara varken upp eller ner.
Le aldrig, men se inte sur ut.
På frågan hur mår du, svara: det är lugnt.

Allt för att döda alla tecken på vad som faktiskt pågick med mig och hur jag egentligen kände. Neutralisera allt som gick och göra sig totalt oläsbar.

Nu idag flera år senare av en lång kamp som fortfarande inte är över för att försöka reparera den skada jag gjorde mig själv med det där är jag glad att jag är "för mycket". Jag är utåt, jag älskar att diskutera, jag delar gärna med mig och jag jobbar hårt på att inte försköna min vardag utan berätta när saker är mörka och le när saker ljusnar. Jag försöker känna och släppa in människor igen utan att tveka och hålla tillbaka. Om jag får betala för det med att bli stucken i ryggen av folk som aldrig slutar se det jag tycker som nåt för mycket eller idiotiskt - so be it.
Jag är den Jag är. Jag trivs som den personen.. trivs jag inte försöker jag lära mig att ändra mitt sätt eller utmana mig själv till förbättring. Jag kan lika gärna bli vän med alla mina sidor för det är en del av mig jag kan springa hur länge jag vill ifrån och aldrig lyckas fly.
Väldigt lätt att sitta skyddad av en fasad byggd på lögn och vaksamhet och döma andra.. Vill man se sanningen och faktiskt känna livets inre energi finns det ingen tid för sånt.


Lev nu. Var den Du är. Skäms aldrig för vad du faktiskt tycker.
raining mad

Man känner hur det kryper fram.. Höst.
Satt och verkligen hjärndött surfade sidor jag inte ens hittade nåt att fördriva min vakna tid med och lyssnade samma låtar jag lyssnat senaste veckan en gång till. Satt där, när jag hörde hur regnet slog, nej till och med rammade fönstret.
Stängde av musiken och var helt tvungen att slå upp balkongdörren. Vilken syn. En mörk himmel med ett stänk av ljus skimrande genom den och regnet som piskade fram.
Kunde inte hjälpa det, galenskapen kallade.
Gick tillbaka in, fram med ett par slitna jeans och ett gammalt linne.
ut ut ut...
Gick barfota ner på gräset, regnet var iskallt men helt sjukt uppfriskande.
Kunde inte hjälpa det, galenskapen kallade.
La mig på gräset och utmanade mig själv till om hur länge jag kunde stirra ut regnet utan att blinka.
Regnet vann, men kul hade jag där, på en gräsmatta.. i ösregn... barfota.... endast iklädd ett linne och ett par trasiga jeans.....
I september.
Nästan brast ut i skratt en stund när jag låg där och tänkte vad mina grannar skulle säga om dom såg mig och självklart när jag vinklade huvudet mot grannfönstret stod där en nervös mor och kikade fram bakom gardinen. Hade stor lust att gå runt, knacka på och få henne att utmana lite regn hon med.
Måste gått 30 minuter innan jag inser att hela kroppen skakar för att det är så kallt och att det inte finns en torr fläck kvar någonstans över hela mig. Vacklade hem igen, tappade upp ett ångande varmbad, hällde upp en whiskey och släckte varje lampa i huset.
Låg där och försökte snappa upp ljudet från regnet utanför.
Föreställde mig att det regnade lika varmt som vattnet jag låg i.
Kunde inte hjälpa hur kvällen tog skruv.

Galenskapen kallade.RSS 2.0